Thread Rating:
 • 0 Vote(s) - 0 Average
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Kraftig prisökning från cPanel
#1
Thumbs Down 
cPanel fick nya ägare för någon månad sedan. Samma företag som köpt upp de flesta kontrollpanelerna som finns på marknaden. Strategin har varit att lägga ned de flesta och öka priset kraftigt på de som är kvar. cPanel stod länge utanför detta, men till slut blev väl erbjudande för bra för att tacka nej till, för Nick Coston, grundaren till cPanel.

Och nu hände det som många befarat, men dessvärre i ännu större utsträckning än befarat. cPanel har mycket kraftigt ökat sina priser genom att införa en ny licensmodell.

För Registrera Domän betyder det kraftiga kostnadsökningar, på vissa servrar en ökning med 3-4 gånger.

Detta är dessvärre inte något vi kan svälja. Vi behöver därför strukturera om våra tjänster. Det är inte helt klart ännu hur det kommer att falla ut, men preliminärt så ser det ut som följer:
 • Webbhotellkunder kommer att ligga kvar med cPanel, precis som idag. Just nu räknar vi med att vi inte skall behöva justera några priser.
 • De tjänster som följer med vid registrering av domännamn, DNS hantering, DynDNS, E-post, Wordpress, dessa kommer att flyttas till nya servrar och till ny kontrollpanel. Detta arbeta kommer att påbörjas omedelbart och skall vara slutfört under augusti. Vi kommer att behöva flytta kund för kund, och vi behöver koordinera detta med varje kund. Det blir ett mycket tidsödande arbete.
 • Priset för cPanel licens för VPS och dedikerad server kommer att justeras. Nya priser kommer att gälla från och med 1/9. Vi kommer att kontakta respektive kund individuellt för detta.
 • Vi kommer inte att erbjuda cPanel via Registrera Domän till VPS och dedikerade servrar. Vi kommer att hänvisa till direktköp av cPanel.
Vårt mål är att inte behöva öka några priser, förutom för de som köper cPanel licens explicit genom oss, och att genomföra denna ändring med så få driftstörningar som möjligt.

Nyheter .:. FAQ .:. Chat

Honeypotadress: foruminfo@minea.se
Reply
#2
cPanels kommunikation om detta kan ni läsa här https://forums.cpanel.net/pages/partners/

Nyheter .:. FAQ .:. Chat

Honeypotadress: foruminfo@minea.se
Reply
#3
Vi har nu lagt upp en demo för den nya kontrollpanelen vad gäller att hantera de tjänster som följer med vid registrering av domännamn:

 1. Administration av e-post
 2. Administration av DNS
 3. Vidarebefodring av e-post och URL
 4. Bygga hemsida med WordPress (finns inte med i vår demo)
 5. Bygga hemsida med vår nya hemsidebyggare (finns inte med i vår demo, men kan provas här.
Demon hittar ni här:

URL: https://ronin2.etableraweb.com:2222
Användarnamn: demo_user
Lösenord: demo

När ni loggar in är kontrollpanelen på engelska. Ni kan ändra till svenska, se vår FAQ här https://kunder.support/knowledgebase/411...enska.html

Nyheter .:. FAQ .:. Chat

Honeypotadress: foruminfo@minea.se
Reply
#4
Följande gäller nu för de tjänster som följer med vi registrering av domännamn:

Vi kommer att ändra den kontrollpanel som ni använder för att hantera dessa tjänster. Idag använder ni cPanel, efter flytten kommer ni att använda en kontrollpanel som heter Directadmin. De största skillnaderna i samband med bytet kommer att vara
 • Den enkla hemsidan, som bestod av 1 sida, kommer att försvinna och ersättas med ett betydligt kraftfullare verktyg, Sitepad. Har ni skapat en enkel hemsida så kommer den att följa med i flytten, men ni kommer inte att kunna ändra den. Sitepad är en kraftfull, men enkel att använda, webbyggare.  Ni kan enkelt skapa en hemsida bestående av 1 sida, till en komplett site bestående av massor av sidor. Denna ingår numera helt gratis med domänregistrering. Ni kan själv prova på denna genom en demo hos leverantören här https://sitepad.com/demo. Sitepad har utgått och ersatts med Weebly, se Registrera Domän Weebly

 • Vidarebefodring av underdomäner, typ https://hemma.foo.com, försvinner. De ni redan har satt upp kommer att fortsätta att fungera, men vill ni ändra dem eller ta bort dem måste ni göra det genom vår kundtjänst. Istället kommer en funktion där ni kan vidarebefodra kataloger, typ https://foo.com/hemma. Så istället för att använda https://hemma.foo.com så kommer det att bli https://foo.com/hemma istället. I dessa exempel antas att ert egna domännamn är foo.com. Vi har implementerat en. lösning. som medger vidarebefodring av underdomäner,  typ http://hemma.foo.com.

 • Webmailklienten Horde försvinner. Kvar som vanligt blir den primära webmailklienten https://min.email och även Roundcube kommer att finnas kvar. Använder ni Horde idag bör ni istället börja använda någon av de andra redan nu. Detta i synnerhet om ni har lagt upp kontakter och annat avancerat i Horde, för dessa kommer inte att följa med vid flytten.

 • E-postregler kommer att finnas i Roundcube. De e-postregler som satts upp i cPanel kommer inte att följa med i flytten, dessa måste  skapas om i Roundcube.

 • Stöd för POP försvinner. För att hämta e-post måste IMAP användas. Har ni konfigurerat er e-postklient (t.ex. Outlook, Thunderbird, MacOS Mail) med POP, då behöver ni ändra det till IMAP. Det är något ni kan göra redan idag för att förbereda er för flytten. POP blir kvar, dock rekommenderar vi att man använder IMAP.

 • WordPress på domäner som slutar på blogg.click kommer att försvinna. Istället kommer ni att bygga er Wordpress site direkt på ert eget domännamn. Detta är något vi redan infört nu, men de som redan byggt Wordpress siter baserade på blogg.click, dessa ligger kvar. De kommer emellertid att tas bort och att flytta dem går dessvärre inte. Ni behöver istället bygga upp Wordpress siten igen. Detta är något ni kan göra redan idag, vid flytten kommer den att komma med.
Skulle det uppstå något problem med er e-post efter flytten, t.ex. att er e-postklient inte fungerar, då kan ni alltid använda webmail, det kommer alltid att fungera. T.ex. https://min.email eller Roundcube som kommer att finnas i Directadmin. Så det finns aldrig anledning till panik, er webmail kommer alltid att fungera.

Nyheter .:. FAQ .:. Chat

Honeypotadress: foruminfo@minea.se
Reply
#5
De kunder som kommer att påverkas av en prisförändring är:

 1. Kunder med VPS eller egen server
 2. Återförsäljare av webbhotell
Samtliga dessa kunder har informerats via e-post om vad förändringarna kommer att betyda för just dem. Känner ni att ni inte har fått denna information, kontakta då Kundtjänst.

Nyheter .:. FAQ .:. Chat

Honeypotadress: foruminfo@minea.se
Reply
#6
(2019-07-14 6:50)niklas Wrote:
 • Vi kommer inte att erbjuda cPanel via Registrera Domän till VPS och dedikerade servrar. Vi kommer att hänvisa till direktköp av cPanel.

Vi kommer att erbjuda cPanel för VPS och dedikerade servrar även fortsättningsvis framåt.

Vi erbjuder nu också kontrollpanelen DirectAdmin för våra kunder, till ett betydligt lägre pris än cPanel.

Nyheter .:. FAQ .:. Chat

Honeypotadress: foruminfo@minea.se
Reply
#7
Nu är datum bestämt för flytten till nya servrar.

Tjänsterna för denna kommer att flyttas under natten mot Lördag, den 10/8. Flytten kommer att påbörjas under kvällen den 9/8. Flytten innebär att samtliga tjänster flyttas och i stort sett allt bibehålls som det varit tidigare. Framförallt flyttas era DNS inställningar exakt som de varit tidigare och vad gäller era e-postkonton flyttas allt innehåll, lösenord och server bibehålls.


När flytten är gjord kommer ni att få ett nytt kontobrev som är anpassat för de nya förutsättningarna.Använder ni inte dessa tjänster, ni kanske har webbhotell hos oss (eller någon annan), då kan ni helt bortse från detta.

Nyheter .:. FAQ .:. Chat

Honeypotadress: foruminfo@minea.se
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)