Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.

Username
  

Password
  

Search Forums

(Advanced Search)

Forum Statistics
» Members: 33
» Latest member: ordercypionate
» Forum threads: 18
» Forum posts: 39

Full Statistics

Online Users
There are currently 16 online users.
» 0 Member(s) | 16 Guest(s)

Latest Threads
Facebook evil?
Forum: Allt som inte har med domäner att göra
Last Post: niklas
2019-09-30 20:24
» Replies: 4
» Views: 1 676
SE Direkt skall säljas!!
Forum: Domänvärlden
Last Post: niklas
2019-09-20 10:33
» Replies: 4
» Views: 2 880
DNS över HTTPS - DoH
Forum: Allt som inte har med domäner att göra
Last Post: niklas
2019-09-20 10:15
» Replies: 0
» Views: 141
Ön Niue stämmer Internets...
Forum: Domänvärlden
Last Post: niklas
2019-09-01 6:35
» Replies: 1
» Views: 1 242
Webbhotell nu med DirectA...
Forum: Nyheter och förändringar
Last Post: niklas
2019-08-25 14:25
» Replies: 0
» Views: 236
Kraftig prisökning från c...
Forum: Nyheter och förändringar
Last Post: niklas
2019-08-04 13:05
» Replies: 6
» Views: 1 534
php versioner < 7.x komme...
Forum: Nyheter och förändringar
Last Post: niklas
2019-06-06 8:31
» Replies: 0
» Views: 495
Uppdatering av Kundportal
Forum: Status
Last Post: niklas
2019-04-23 15:19
» Replies: 2
» Views: 1 318
Underhåll 12-14/10 2018
Forum: Status
Last Post: niklas
2019-04-22 9:18
» Replies: 2
» Views: 1 861
Kundportal och hemsida fu...
Forum: Status
Last Post: niklas
2019-04-22 9:18
» Replies: 2
» Views: 1 996

 
  DNS över HTTPS - DoH
Posted by: niklas - 2019-09-20 10:15 - Forum: Allt som inte har med domäner att göra - No Replies

DNS är ett gammalt protokoll från den gamla goda godtrogna tiden när ingenting krypterades. Idag lever vi i en helt annan "ond" värld.

DNS trafik krypteras inte. Det innebär att när man i webbläsare vill t.ex. gå till www.satansdyrkarna.com då slås adressen till denna webbsida upp i klartext, i den DNS som man använder. Vilken DNS använder man då? Jo, man använder i regel den som ens internetleverantör anger,  typ Telia, Tele2, Bredbandsbolaget. Eftersom dom äger den DNS ni använder ser de i klartext vilka webbsidor ni besöker. Från er IP adress vet dom också exakt vem ni är, vad ni heter, vart ni bor.

Vad är då problemet med detta? Jo, oavsett vilka försiktighetsmått ni själv tar för att inte registreras hos olika företag, t.ex att ni använder https för att surfa, så vet fortfarande er internetleverantör vilka webbsidor ni besöker, och när ni gör det.

Denna information är guld idag, personlig information är internets valuta. I USA är det solklart att internetleverantörerna samlar denna information och sedan säljer den vidare. Det finns inskrivet i deras villkor att de kan göra det, och de gör också det. Hur det är i Sverige vet jag inte, antagligen gör dom inte det, men men ....

Hur kan man då skydda sig mot detta? Många ser till att använda andra DNS'er än de som deras internetleverantör tillhandahåller. Det finns många gratis, t.ex. Google (8.8.8.8), Cloudflare (1.1.1.1) och OpenDNS. Nu skulle jag själv absolut undvika Google, men de båda andra är super. OpenDNS ägs dock av Cisco och Cisco använder OpenDNS som sin honeypot för sin kommersiella tjänst Umbrella, så jag väljer Cloudflare här, de garanterar att de inte fluktar på datat och inte heller sparar undan det.

Ok, jag har konfigurerat min router nu så att alla datorer hemma använder Cloudflares DNS, är jag skyddad nu?

Nix, det är du inte. DNS är ett okrypterat protokoll. Alla som kan avlyssna din trafik, typ din internetleverantör, ser vilka DNS uppslag du gör, i klartext. Men, inte tusan avlyssnar min internetleverantör min trafik! Såklart de gör. De lyssnar kontinuerligt efter mönster i trafiken, av flera olika skäl.

Så vad gör jag då? Det är här DoH kommer in, DNS över https, dvs på samma sätt som webbsidor över https krypteras så krypteras också här DNS trafiken.

Mozilla har här under flera år drivit ett samarbete med Cloudflare för att etablera DoH i webbläsaren Firefox. DoH finns nu i den senaste versionen av FF, dock som standard inte aktiverad, men i slutet av September kommer den nya versionen att ha det aktiverat som standard.

Det innebär att när ni surfar med Firefox och går till www.satansdyrkarna.com, dels struntar FF i vilken DNS ni har på nätverket, FF använder Cloudflare DNS och dels krypterar FF sin DNS förfrågan till Cloudflares DNS för att få tillbaka IP adressen till sidan. Trafiken är krypterad, er internetleverantör, eller någon annan blackhat för den delen, kan inte läsa av detta, och Cloudflare, som sagt, de kikar inte och de sparar inte. Case closed.

Nja, hyffsat, men inte helt. Man behöver lita på Cloudflare, som trots allt är ett amerikanskt företag med allt vad det innebär. FF stödjer dock att man kan använda andra DNS leverantörer, men ännu är inte utbudet så imponerande. Helst hade man nog sett någon europeisk organisation.

Så, kasta Chrome, Safari, IE och allt vad de heter och skaffa Firefox. FF skyddar mot tracking, inherent, och har en sund filosofi (Mozilla).

https://support.mozilla.org/en-US/kb/fir...over-https
https://blog.cloudflare.com/announcing-1111/
https://www.theregister.co.uk/2019/09/09...refox_dns/
https://www.theregister.co.uk/2019/09/10...overhttps/
https://www.zdnet.com/article/mozilla-to...his-month/

Print this item

Heart Webbhotell nu med DirectAdmin
Posted by: niklas - 2019-08-25 14:25 - Forum: Nyheter och förändringar - No Replies

Vi lanserar nu en ny serie webbhotellplaner och då med kontrollpanelen DirectAdmin istället för cPanel.

DirectAdmin är en lättanvänd, snabb och fräsch kontrollpanel för att hantera sin hemsida och sin e-post. Den innehåller allt, men allt är inte synligt för användare, såsom det är med cPanel. DA är lika kompetent som cPanel, men lättare att använda.

Vår nya webbhotellplaner finner ni på https://registrera-doman.se/webbhotell-da.php

Just nu ger vi 50% rabatt, livslångt, på plan "DA Standard". Passa på innan det tar slut! Ange rabattkupongen darules när ni beställer planen, så får ni 50% rabatt.

Print this item

Thumbs Down Kraftig prisökning från cPanel
Posted by: niklas - 2019-07-14 6:50 - Forum: Nyheter och förändringar - Replies (6)

cPanel fick nya ägare för någon månad sedan. Samma företag som köpt upp de flesta kontrollpanelerna som finns på marknaden. Strategin har varit att lägga ned de flesta och öka priset kraftigt på de som är kvar. cPanel stod länge utanför detta, men till slut blev väl erbjudande för bra för att tacka nej till, för Nick Coston, grundaren till cPanel.

Och nu hände det som många befarat, men dessvärre i ännu större utsträckning än befarat. cPanel har mycket kraftigt ökat sina priser genom att införa en ny licensmodell.

För Registrera Domän betyder det kraftiga kostnadsökningar, på vissa servrar en ökning med 3-4 gånger.

Detta är dessvärre inte något vi kan svälja. Vi behöver därför strukturera om våra tjänster. Det är inte helt klart ännu hur det kommer att falla ut, men preliminärt så ser det ut som följer:

  • Webbhotellkunder kommer att ligga kvar med cPanel, precis som idag. Just nu räknar vi med att vi inte skall behöva justera några priser.
  • De tjänster som följer med vid registrering av domännamn, DNS hantering, DynDNS, E-post, Wordpress, dessa kommer att flyttas till nya servrar och till ny kontrollpanel. Detta arbeta kommer att påbörjas omedelbart och skall vara slutfört under augusti. Vi kommer att behöva flytta kund för kund, och vi behöver koordinera detta med varje kund. Det blir ett mycket tidsödande arbete.
  • Priset för cPanel licens för VPS och dedikerad server kommer att justeras. Nya priser kommer att gälla från och med 1/9. Vi kommer att kontakta respektive kund individuellt för detta.
  • Vi kommer inte att erbjuda cPanel via Registrera Domän till VPS och dedikerade servrar. Vi kommer att hänvisa till direktköp av cPanel.
Vårt mål är att inte behöva öka några priser, förutom för de som köper cPanel licens explicit genom oss, och att genomföra denna ändring med så få driftstörningar som möjligt.

Print this item

Exclamation php versioner < 7.x kommer att försvinna
Posted by: niklas - 2019-06-06 8:31 - Forum: Nyheter och förändringar - No Replies

Alla php versioner 5.x är ”end of life”. Det innebär att ingen utveckling av dessa sker, inte heller säkerhetsuppdateringar. cPanel kommer att
ta bort alla 5.x versioner från och med 2020-04-01. Efter detta datum kommer dessa php versioner inte längre att finnas tillgängliga.

Använder ni fortfarande version 5.x, då är det hög tid att börja migrera till 7.x. Tyvärr är detta inte alltid en lätt process då det är stora förändringar
mellan 5.x och 7.x, och då framförallt vad gäller databashanteringen. Populära program som t.ex. Wordpress, Jomla och Drupal tillhandahåller
instruktioner för uppgradering.

Print this item

  Uppdatering av Kundportal
Posted by: niklas - 2019-04-22 9:17 - Forum: Status - Replies (2)

En större uppdatering av Kundportalen är nu påbörjad.

Vi räknar med att arbetet pågår hela dagen, 22/4, och att Kundportalen inte kommer att vara tillgänglig under hela dagen.

Support under dagen erbjuds genom vår on-line chat. Har vi inte möjlighet att svara er direkt där, skriv då in ert ärende så kontaktar vi er så fort som möjligt.

Chat: https://tawk.to/regdoman

Print this item

  Ny Kundportal
Posted by: niklas - 2019-03-19 11:58 - Forum: Nyheter och förändringar - No Replies

Under påskveckan kommer vi att lansera en helt ny Kundportal. Den bygger på samma system som den befintliga så funktionellt kommer man som kund inte se så stor förändringar.

Vissa kunder kommer vi dock inte att flytta till den nya Kundportalen. Det beror på att vissa tjänster inte går att migrerar till den nya. Detta gäller t.ex. våra återförsäljare av domännamn.

Vi kommer att informera mer här när vi närmar oss skarpt läge.

Print this item

  Nyhetsbrev 2 2018
Posted by: niklas - 2018-12-02 9:56 - Forum: Nyheter och förändringar - No Replies

https://registrera-doman.se/nyhetsbrev/2018-2.html

Print this item

  Ön Niue stämmer Internetstiftelsen i Sverige
Posted by: niklas - 2018-12-01 10:55 - Forum: Domänvärlden - Replies (1)

Ett storbråk har blossat upp mellan den autonoma ön Niue i södra Stilla Havet och Internetstiftelsen i Sverige. Bråket gäller den i Sverige populära sajtändelsen .nu –  som är Niues toppdomän och olovligen kontrollerat av Sverige enligt en stämningsansökan.

Det amerikanska bolaget Worldnames köpte rättigheterna till .nu av Niue under 90-talet. De var väl först ut att på riktigt kapitalisera på toppdomännamn. Det var rätt aggressiva i detta, bland annat drev dom hårt på vilket sätt som åäö skulle införas för domännamn. De fick dock stryka på foten där när en annan standard till slut antogs.

Worldnames har drivit .nu som ett registry och de har haft problem med det. Vi som både kund och återförsäljare hos dem har kunnat se det. Deras "backend" har inte varit robust och inte heller lyckades de automatisera alla processer, vilket bla innebar att man fick betala för ändringar av ett domännamn, typ ändra kontaktuppgifter.

I något läge kom de överens med det svenska registriet att de skulle sköta deras "backend" för toppdomänen och IIS skulle då använda samma infrastruktur som de använder för .se. Ett bra beslut tyckte vi och vi började då återigen att börja erbjuda .nu domäner.

Vad som händer nu handlar bara om pengar och man får hoppas att det är öriket Niue som står bakom denna stämning och att i så fall inkomsterna för .nu går till dem, om de nu vinner stämningen, och inte till något bolag som representerar dem i denna.

Worldnames har avtal med IIS för driften av .nu. Det är konstigt att det är IIS som stäms, det borde ju rimligtvis vara Worldnames som stäms, vilket också IIS VD Danny Aerts säger:

Quote:Danny Aerts säger till tidningen att diskussionen om avtalet med den amerikanska organisationen inte har något med svenska Internetstiftelsen att göra.

”Ön har skrivit ett avtal med en organisation i USA, och nu finns det en diskussion om det avtalet. Men det har inte så mycket att göra med oss”, säger han.


Det ideala vore att öriket Niue får tillbaka ägarskapet över sin landsdomän så att de kan kapitalisera på den och att IIS fortsätter driva infrastrukturen för denna, så att vi får en robust infrastruktur för .nu.

Källa: https://www.di.se/nyheter/mikronation-st...jonbelopp/

Print this item

  Backup med stöd för GDPR
Posted by: niklas - 2018-11-25 15:30 - Forum: Nyheter och förändringar - No Replies

Hanterar ni personlig information? Eller ännu värre, känslig personlig information? Gör ni det ställer GDPR hårda krav på att ni har kontroll över er information, vart data lagras, vem som kan se den.

Vi erbjuder backup som klarar av dessa hårda krav. Med vår GDPR backup krypteras all data. Krypteringsnyckeln kan ni välja att bara ni har. Då kan absolut ingen annan än just ni ta del av den informationen, absolut 100% ingen annan. Ni kan också själv radera alla backupkopior som finns, när ni vill.

Det bästa är att detta ingår helt gratis med alla cPanel Webbhotell. Ni kan läsa mer om detta i vår kunskapsdatabas.

Print this item

  Facebook evil?
Posted by: niklas - 2018-11-25 10:45 - Forum: Allt som inte har med domäner att göra - Replies (4)

Ja, bra fråga. På Registrera Domän är vi i varje fall mycket tveksamma till FB, och också andra sociala medier. Vi försöker hålla våra tjänster borta från dem.

En bra artikel av Wolodarski på DN:

https://i.imgur.com/UJaSLsS.jpg

Print this item